Koop vs lease: de voordelen op een rij

Koop vs Lease: de voordelen op een rij

Nieuw bedrijfsauto of transportmiddel nodig? Dan zijn er een aantal belangrijke beslissingen te nemen. Een van de belangrijkste is misschien wel: hoe gaat u die nieuwe vrachtwagen, bestelbus of heftruck financieren? En wat is de beste optie? Hieronder leest u de belangrijkste verschillen en voordelen van koop en lease.

Koop

Een voor de hand liggende manier om een nieuwe bedrijfsmiddel aan te schaffen is koop. Hiermee bent u in één keer eigenaar van het middel. En heeft u geen uitstaande lening bij een andere partij. Voldoende geld achter de hand? Dan is koop de voordeligste optie. Hierbij betaalt u namelijk geen rente, wat bij lease of huur wel het geval is. De aanschafprijs is dan ook direct de totaalprijs die u betaalt voor uw nieuwe bedrijfsmiddel.

Voordelen koop:

  • Direct eigenaar van het bedrijfsmiddel
  • Geen uitstaande lening
  • Geen rente: de aanschafprijs is de totaalprijs
Financial Lease

Een alternatief voor koop is een Financial Lease. Hiermee doet u niet in één keer een grote investering maar wordt het aankoopbedrag verspreid over de gekozen looptijd. Bijvoorbeeld over 36 maanden. Elke maand betaalt u een vast bedrag plus rente terug aan de leasemaatschappij. Zo weet u van te voren precies waar u aan toe bent.

Voordelen Financial Lease

  • Geen grote investering in één keer
  • Geld overhouden om te ondernemen
  • Mogelijk fiscaal voordeel
Operational Lease

Een andere vorm van lease is Operational Lease. U huurt als het ware het bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij. Na afloop van de leaseperiode levert u het middel weer in. Ook kunt u het middel blijven leasen of kopen tegen de waarde die bij aanvraag van het contract is bepaald.

Voordelen Operational Lease

  • Restwaarde-risico ligt bij de leasemaatschappij
  • Na afloop leaseperiode mogelijkheid tot koop

Welke manier van financieren het beste bij uw onderneming past is afhankelijk van de wensen. Bij LEASIT kunt u terecht voor een Financial lease. U doet direct zaken met de leasespecialist, zonder tussenkomst van de bank of een intermediair. Snel, voordelig en helder. Benieuw naar uw mogelijkheden?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.