Financial Lease of Operational Lease: welke leasevorm past bij u?

Financial Lease of Operational Lease: welke leasevorm past bij u?

Leasen ingewikkeld? Niet bij LEASIT. Wanneer u een auto, vrachtwagen of ander bedrijfsmiddel nodig heeft, sluit u bij LEASIT snel en eenvoudig een leasecontract naar keuze af. Of u nu kiest voor Financial Lease óf Operational Lease. Lees de belangrijkste verschillen en voordelen van deze leasevormen en kies welke vorm van leasing het beste bij u past.

Financial Lease

Bij Financial Lease regelt LEASIT de financiering voor u. Het volledige aankoopbedrag wordt door LEASIT betaald aan de Nederlandse leverancier van uw keuze, waarna u ons dit bedrag gaat terugbetalen. Zelfs de btw kunt u, als u dat wilt, tijdelijk meefinancieren. Bij Financial Lease bent u vanaf het begin de economische eigenaar van uw bedrijfsmiddel. Het nieuwe middel staat direct op uw balans waardoor u mogelijk van fiscaal voordeel profiteert (vraag uw accountant om advies).

U lost elke maand een stukje van het aankoopbedrag plus rente af tot de leaseperiode is afgelopen. Na deze periode bent u, zodra u alles aan ons heeft terugbetaald, volledig eigenaar van de auto of ander bedrijfsmiddel. Financial Lease is een aantrekkelijk alternatief voor koop zonder dat u in één keer een grote investering doet.

Voordelen van Financial Lease:

  • Het bedrijfsmiddel staat direct op uw balans
  • U bent direct economisch eigenaar
  • btw kan tijdelijk meegefinancierd worden
  • U heeft mogelijk fiscaal voordeel
  • Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar van de auto of bedrijfsmiddel
Operational Lease

Operational Lease lijkt het meest op huren. De leasemaatschappij koopt de auto of bedrijfsmiddel van de leverancier en is hiermee eigenaar. U bent geen eigenaar maar huurt de auto of bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij. Hierdoor hoeft u niet in één keer een grote investering te doen.

U betaalt elke maand het overeengekomen bedrag aan de leasemaatschappij. Na de leaseperiode levert u de auto of bedrijfsmiddel weer in. Of u kiest ervoor om de leaseperiode te verlengen of alsnog de auto of het bedrijfsmiddel te kopen van de leasemaatschappij als u een koopoptie in uw contract heeft staan. Operational Lease is een aantrekkelijke keuze wanneer u een auto of bedrijfsmiddel wilt huren in plaats van kopen.

Voordelen Operational Lease:

  • U huurt de auto of het bedrijfsmiddel
  • Het restwaarde-risico van de auto of het bedrijfsmiddel ligt bij de leasemaatschappij
  • Na de leaseperiode heeft u de optie tot kopen

Let op: LEASIT biedt géén Operational Lease aan.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het leasen van een auto of bedrijfswagen?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.