8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

Wilt u een auto of bedrijfswagen leasen? Dan komt u voor bepaalde keuzes te staan. Voor iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken: 8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen.

 

 1. Wat is lease?
  Leasen is een vorm van financieren. Als ondernemer wilt u graag een auto of bedrijfswagen inzetten voor uw bedrijf. LEASIT regelt hiervan de financiering. In ruil daarvoor betaalt u per maand een vast bedrag aan LEASIT.
 2. Bepaal uw leasevorm
  Als u wilt dat de auto of bedrijfswagen op uw balans komt, kunt u het beste kiezen voor Financial Lease. U heeft dan mogelijk ook fiscaal voordeel. Raadpleeg hiervoor uw accountant. Wilt u geen eigenaar worden van de auto? Kies dan voor *Operational Lease. Dit is te vergelijken met huur. Verzekeringen, onderhoudsbeurten en reparaties regelt u zelf.

  Financial Lease is bij LEASIT de meest gekozen leasevorm. In dit artikel nemen we Financial Lease dan ook als uitgangspunt.

  Productkenmerken Financial Lease/Operational Lease op hoofdlijnen >
 3. Bepaal de looptijd
  De minimale looptijd bij LEASIT is twee jaar (24 maanden). De maximale looptijd is afhankelijk van het type auto of bedrijfswagen in combinatie met het bouwjaar. Bij LEASIT kunt u zelf invloed uitoefenen op het maandbedrag door te spelen variëren met onder andere de looptijd, de leasevorm en wel of geen slottermijn. Bereken zelf uw lease met onze leasecalculator.
 4. Wanneer heb ik fiscaal voordeel?
  Dit is van veel verschillende factoren afhankelijk. Uw accountant kan u hier ook meer over vertellen. Om in aanmerking te komen voor investeringsaftrek is het in elk geval belangrijk dat de auto of bestelwagen een grijs kenteken heeft.
 5. Kiest u voor een nieuwe of tweedehandse auto/bedrijfswagen?
  Bij lease denken veel mensen aan een gloednieuwe auto of bestelwagen. Maar ook tweedehands lease behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat aanschafprijs van de auto of bestelbus flink lager ligt. Ook de onderhoudskosten zijn vergelijkbaar met nieuw. Bijkomend voordeel is voor veel mensen duurzaamheid. Waarom een nieuw exemplaar leasen als een tweedehands auto nog prima volstaat?
 6. Kiest u voor een slottermijn?
  De slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van alle maandbedragen nog openstaat. Om de leaseauto na afloop van de lease in uw bezit te krijgen, moet u dit bedrag dus nog betalen. Het voordeel van een slottermijn is dat u kunt rijden tegen een lager bedrag per maand. Aan de andere kant moet u aan het einde van de lease nog wel een bedrag betalen om eigenaar te worden van de auto. U weet hoe hoog dit bedrag is als u het contract afsluit. Bij het bepalen van de slottermijn gaan we altijd uit van de restwaarde die we verwachten van dit merk/type.
 7. Is het mogelijk om de lease eerder af te lossen?
  Bij LEASIT is het mogelijk om de lease van uw auto of bedrijfswagen eerder af te lossen. Hoeft u alleen uw openstaande aflossingsbedrag te betalen. De resterende rente wordt niet in rekening gebracht.
 8. Ik ben al in het bezit van de (bedrijfs)auto. Is deze dan nog steeds leasebaar?
  Binnen drie maanden na aanschaf van uw bedrijfswagen of auto kunnen wij deze nog in de lease nemen. Heeft u de auto langer in bezit, dan is dit helaas niet meer mogelijk.

*Let op: LEASIT biedt géén Operational Lease aan.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het leasen van een auto of bedrijfswagen?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.