5 Voordelen van leasen voor ZZP’ers

5 Voordelen van leasen voor ZZP’ers

Als ondernemer krijgt u te maken met (grote) investeringen. Vooral als starter lopen de bedragen vaak hoog op. Zo ook wanneer u een bedrijfsmiddel nodig heeft. Zoals een nieuwe bestelbus, vrachtwagen of heftruck. Leasen kan juist voor deze middelen heel aantrekkelijk zijn als ZZP’er. Een leasemaatschappij financiert dan uw bedrijfsmiddel. Wij vertellen u graag een aantal voordelen van leasen via LEASIT.

 1. Het volledige aankoopbedrag gefinancierd
  In tegenstelling tot koop hoeft u bij leasing niet direct het volledige aankoopbedrag op te hoesten. Zo kunt u ook wanneer u nog niet veel liquiditeit beschikbaar heeft of wilt maken tóch nieuwe bedrijfsmiddelen aanschaffen. LEASIT betaalt het aankoopbedrag aan uw leverancier. Hierna betaalt u elke maand een deel aan aflossing en rente of huur (afhankelijk van de leasevorm) terug aan LEASIT. zo kunt u direct profiteren van uw nieuwe bedrijfsmiddel. Dit is vooral handig als u een startende ondernemer bent of uw bedrijf wilt uitbreiden.
 2. Vrijwel alle bedrijfsmiddelen zijn te leasen
  Veel mensen denken bij leasen aan het leasen van een auto. Maar u kunt vrijwel alles wat een serienummer heeft leasen. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwerker, graafmachine of heftruck. Bedrijfsmiddelen die een grote investering zijn maar waar u via lease toch in één keer over kan beschikken.
 3. Kies zelf uw leasevorm
  Wanneer u kiest voor lease bepaalt u zelf welk type van lease het beste bij u past. Wilt u na de lease looptijd eigenaar zijn van het bedrijfsmiddel? Kies dan voor Financial Lease. Wilt u het middel ‘huren’? Kies dan voor Operational Lease. Naast de leasevorm, bepaalt u zelf de looptijd van uw lease. Met de lease calculator berekent u snel en eenvoudig uw maandbedrag.
 4. Tweedehands leasing als aantrekkelijke oplossing
  Een tweedehands bedrijfsmiddel leasen is ook mogelijk. Dankzij de sterk verbeterde technieken in machines en voertuigen, gaan deze steeds langer mee. Daarnaast is een tweedehands bedrijfsmiddel vaak goedkoper in aanschaf. Onderhoud en reparaties zijn mogelijk ook nog eens aftrekbaar van de belasting (vraag uw accountant naar de mogelijkheden). Vraag bij LEASIT welke bedrijfsmiddelen u tweedehands kunt leasen.
 5. Tussentijds aflossen of afkopen mogelijk
  Wanneer u kiest voor een leasecontract is dit voor een periode van minimaal 24 maanden. De looptijd is afhankelijk van het bedrijfsmiddel en het bouwjaar. Wanneer u vóór het einde van het contract extra liquiditeit beschikbaar heeft, kunt u echter ook altijd eerder uw lease aflossen of afkopen. Dit kan bij LEASIT zonder dat u hiervoor extra betaalt. Zo bepaalt u zelf of u de gehele contractperiode maandelijks een bepaald bedrag betaald, of uw lease tussentijds aflost.
 6. Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het leasen van een auto of bedrijfswagen?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.