5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

De meeste ondernemers zijn er al jaren mee bezig: duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar wist u dat duurzaam ondernemen ook kan bijdragen aan uw winst? Met deze 5 tips kunt u én duurzaam ondernemen én de kosten van uw onderneming verlagen.

 1. Ga voor duurzame energie

  Een grote kostenpost van veel ondernemingen is energie. Door over te stappen op duurzame energie kunt u flink besparen. Duurzame energie is heel eenvoudig zelf op te wekken, op eigen bedrijfsgrond. Bijvoorbeeld door middel van een windmolen. Of iets toegankelijker: met zonnepanelen. Deze gaan gemiddeld 25 jaar mee. Zonnepanelen kunt u tegenwoordig ook leasen via LEASIT. Waardoor de aanschaf ineens een stuk aantrekkelijker wordt.

   

 2. Kies voor zuinige bedrijfsmiddelen

  Een of meerdere bedrijfsmiddelen in uw bezit? Ook hier kunt u op besparen én tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar het energielabel van het bedrijfsmiddel. Of door elektrische auto’s in te zetten. Hoewel elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf, bespaart u op brandstofkosten en onderhoud. Ook profiteert u mogelijk van fiscale voordelen, zoals een lager MRB en BPM.

   

 3. Maak optimaal gebruik van uw ruimte

  Beschikt u over een bedrijfspand maar gebruikt u niet uw volledige ruimte? Dan kunt u besparen door een deel hiervan onder te verhuren aan andere ondernemers. Hierdoor maakt u niet alleen efficiënter gebruik van de ruimte, u kunt ook nog wat verdienen. Daarnaast bespaart de huurder weer op het laten bouwen of kopen van een eigen bedrijfspand. Een win-winsituatie dus!

   

 4. Blaas bedrijfsmiddelen nieuw leven in

  Een nieuwe bedrijfsmiddel hoeft niet altijd ‘nieuw’ te zijn. De techniek in auto’s en bedrijfsmiddelen wordt steeds beter waardoor deze steeds langer meegaan. Overweeg dus eens een tweedehands bedrijfs- of transportmiddel. Hiermee bespaart u flink op de aanschafprijs. Ook is onderhoud en reparatie mogelijk fiscaal aftrekbaar van de belasting (informeer bij uw accountant naar de mogelijkheden).

   

 5. Duurzaam ondernemen? Gewoon doen!

  Het klinkt misschien allemaal ingewikkelder dan het is. Maar duurzaam ondernemen is een kwestie van gewoon doen. Geef zelf het goede voorbeeld en betrek uw medewerkers. Door kleine aanpassingen kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Door bijvoorbeeld het afval te recyclen. Of door eens wat vaker op de fiets naar het werk te komen. Ook minder opvallende duurzame acties kunnen de kosten van uw onderneming verlagen.

Meer tips rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Lees de 100 tips van MVO Nederland.

LEASIT denkt graag mee met ondernemers. Om groener en slimmer te ondernemen. Met een lease voor zonnepanelen of een elektrische auto bijvoorbeeld. Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bereken direct uw maandbedrag
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.