Zakelijk leasen of prive

Zakelijk leasen of privé

Leasen is een populaire vorm van financiering. Zowel zakelijk leasen als privé wordt steeds bekender. U betaalt een vast bedrag per maand en hoeft niet in één keer een grote investering te doen. Maar wilt u deze lease inzetten voor zakelijk gebruik of kiest u liever voor een private lease? In dit artikel zetten we de verschillen op een rij zodat u gemakkelijk de keuze maakt voor zakelijk leasen of privé.

Zakelijk leasen

In het geval van zakelijk leasen doet u een aanvraag vanuit uw bedrijf. Het bedrijf wordt gecheckt op kredietwaardigheid en op basis hiervan wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een lease. Het maandbedrag voor een zakelijke lease staat vast en u bent vrij om te kiezen voor de leasevorm en leasemaatschappij die het beste bij uw onderneming past. 

Private lease

In het geval van private lease heeft uw onderneming in principe niets van doen met uw lease. U doet uw aanvraag privé en op basis van de cijfers die daarover bekent zijn, wordt uw kredietwaardigheid bepaald. Het bedrijfsmiddel staat op uw naam geregistreerd en u wordt (in het geval van financial lease huurkoop) dus ook de eigenaar aan het einde van het leasecontract. Het maandbedrag staat vast en u bent vrij een leasemaatschappij en leverancier te kiezen die bij u past.

Verschillen tussen zakelijk leasen of privé

Het belangrijkste verschil tussen zakelijk leasen of privé is het gebruik. Het is voor de hand liggend dat wanneer u een middel zakelijk gebruikt dat u hier een zakelijk lease voor aanvraagt en andersom ook voor privé. Wanneer u hier vragen over heeft, raden wij aan om contact te zoeken met een accountant.

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw beslissing hebben we nog even de verschillen tussen zakelijk leasen en privé leasen op een rijtje gezet:

  • In het geval van private lease staat het bedrijfsmiddel op uw naam. Bij zakelijk leasen staat dit op naam van de onderneming.
  • Bij private lease bent u als persoon aansprakelijk voor de verplichtingen van het leasecontract. In het geval van zakelijk leasen ligt die aansprakelijkheid bij de onderneming.
  • Bij zakelijk leasen kunt u in veel gevallen gebruik maken van fiscaal voordeel. Vraag hiervoor uw accountant om meer informatie. Bij private lease is dit anders geregeld.

Een lease afsluiten

Bij LEASIT bieden we alleen zakelijk leasen aan. Heeft u besloten deze vorm van financiering in te zetten voor uw bedrijf? Dan bent u bij LEASIT aan het juiste adres. Met onze leasecalculator berekent u vrijblijvend uw maandbedrag en doet u direct een offerteaanvraag zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Gebruik onze leasecalculator