welke leasemaatschappij

Welke leasemaatschappij kiezen? 6 Tips die u helpen bij uw keuze

Bent u ondernemer en wilt u uw onderneming verder laten groeien? Dan is het goed dat u aan het kijken bent naar leasing. Leasing maakt het mogelijk om uw onderneming te laten groeien door te investeren in verschillende onderdelen van het bedrijf. Maar welke partij kan u het beste hierbij helpen? In dit artikel vertellen we u graag hoe u erachter komt welke leasemaatschappij bij uw onderneming past.

1. Leasemaatschappij vergelijken op basis van kennis en expertise

Weet u niet welke leasemaatschappij u moet kiezen? Dan doet u er goed aan om op zoek te gaan naar een leasepartner die zelf over heel wat informatie beschikt binnen de sector waarin u actief bent. Zo krijgt u niet alleen een leasecontact maar ook financieel advies op maat. Bent u bijvoorbeeld actief binnen de landbouwsector? Met een financieel partner die voldoende kennis van zaken heeft binnen deze sector, bouwt u een grote voorsprong op. De leasemaatschappij geeft in dit geval op maat gemaakt advies. Zo weet u perfect welke voertuigen geschikt zijn voor uw bedrijfsactiviteiten.

2. Vertrouwen in uw leasemaatschappij

Welke leasemaatschappij u kiest, is ook erg afhankelijk van vertrouwen. Het is een belangrijk aspect bij het vergelijken van een leasemaatschappij met zijn concurrenten. Vertrouwen in een leasemaatschappij staat voor veel zelfstandigen centraal in hun keuze voor een bepaalde partner. Iedereen vindt het wel fijn om samen te werken met iemand die over voldoende middelen beschikt en kennis van zaken heeft. Zeker wanneer uw financiële partner over meerdere veilige financieringsbronnen beschikt, vormt dit een krachtig argument bij welke leasemaatschappij u gaat kiezen. Ook andere elementen zoals langdurige klantenrelaties en aanwezige ondernemersperspectieven bepalen vaak wanneer u als zelfstandige kiest om al dan niet in zee te gaan met een bepaalde leasemaatschappij. Welke leasemaatschappij hangt ook af van dit element.

Niet alleen u moet vertrouwen hebben in de leasemaatschappij, maar dit werkt ook de andere kant op. Nieuwsgierig hoe een leasemaatschappij het vertrouwen in u checkt? Lees dan dit artikel.

3. Duurzame leaseoplossingen bij uw leasepartner

Hoe lang kan een leasemaatschappij een partner zijn voor uw organisatie? Als zelfstandige is dit zeker belangrijk om te bekijken. Heeft de leasemaatschappij alle financiële zaken op orde en kunt u bouwen op een relatie over de lange termijn? Op deze manier kunt u ook in de toekomst meerdere goederen financieren bij dezelfde partner. Wel zo fijn om alles bij dezelfde partij te houden natuurlijk.

4. Een vaste contactpersoon binnen het leasebedrijf

Het is ook altijd gemakkelijk wanneer u hulp nodig heeft dat uw contactpersoon op de hoogte is van de zaken binnen uw organisatie. Zo hoeft u niet bij ieder telefoontje uw gehele bedrijf en de bijbehorende situatie te beschrijven. Een vast aanspreekpunt zorgt vaak ook voor een vertrouwensband op langere termijn waardoor u ook eenvoudiger bepaalde zaken kan bespreken. Denk hierbij aan zaken die in het verleden goed of slecht zijn uitgedraaid. Deze ervaring kan leiden tot een betere financiële oplossing. Op deze manier bespaart u eenvoudig heel wat tijd uit en krijgt u altijd meteen de beste overeenkomst voorgeschoteld vanuit de leasemaatschappij.

5. Merkonafhankelijke leasemaatschappij

Dit element wordt vaak over het hoofd gezien wanneer u als zelfstandige op zoek bent naar een leasemaatschappij in Nederland. Toch vormt dit een belangrijk punt binnen uw keuze welke leasemaatschappij bij u past. Als ondernemer wilt u toch het liefst zelf kiezen wat voor product u leaset? Dit is niet bij alle leasemaatschappijen mogelijk. Daarom is het van groot belang dat u vanaf het begin gaat kijken naar het merkaanbod van de leasemaatschappij zodat u niet gedwongen wordt om binnen een beperkt gamma producten te kiezen. Er zijn ook leasemaatschappijen die zelf geen producten aanbieden. U kiest dan zelf de leverancier en de leasemaatschappij regelt voor u de financiering.

6. Flexibel leasen

Tot slot moet u ook rekening houden met de flexibiliteit die het leasebedrijf aanbiedt. Als ondernemer bent u flexibel en daardoor is het ook belangrijk dat uw partners dat zijn. Denk hierbij aan vroegtijdig afkopen, maar ook de mogelijkheid tot volledige financiering van een product zonder een aanbetaling.

Starten met zakelijk leasen? Neem dan deze tips mee om te bepalen welke leasemaatschappij bij u past. Leasebedrijven vergelijken komt altijd van pas en levert veel op voor de lange termijn.

Bent u nieuwsgierig wat LEASIT kan bieden voor uw onderneming?

Lees meer over LEASIT
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.