Wat is een credit check?

Credit check

Wat is een credit check?

Wanneer u besluit te gaan leasen, voert een leasemaatschappij over het algemeen een credit check of kredietcheck uit. Dit betekent dat er gekeken wordt naar de kredietgeschiedenis van uw onderneming. Op basis hiervan wordt vervolgens bepaald of de lease aan uw onderneming verstrekt mag worden of niet. Maar wat is een credit check en hoe werkt dit? Wij vertellen het u in dit artikel.

Wat is een credit check bedrijf?

Een credit check is de kredietwaardigheid onderzoeken van een bedrijf. De meeste bedrijven die credit checks uitvoeren, schakelen hierbij een gespecialiseerde externe partij in. Een credit check geeft duidelijk inzicht in de financiële situatie en de bedrijfsinformatie van een organisatie. Door een credit check uit te voeren, worden kredietrisico’s geminimaliseerd.

Hoe werkt een credit check?

Een credit check maakt uw risico’s inzichtelijker en laat zien waar deze liggen. Een kredietcheck bestaat dus uit verschillende aspecten die worden nagetrokken:

  • De rechtsvorm van het bedrijf
  • Nagaan in welke sector het bedrijf actief is
  • De betaalervaringen van de klant bij BKR en andere bedrijven
  • Financiële gegevens
  • Frauderisicofactoren; is de klant ooit betrokken geweest bij fraude? Hoe heeft de klant in het verleden opgetreden?
  • Betrouwbaarheid; wat is het ingeschatte waarde verloop van het gefinancierd object? Een aanbetaling beïnvloedt de zekerheid positief.

Waarom is een credit check belangrijk?

Betrouwbaarheid is key. Een leasemaatschappij neemt een risico om lease aan te bieden aan uw onderneming en wil dit risico zo klein mogelijk maken. Daarom is een credit check van belang. Middels een kredietcheck meet de leasemaatschappij hoe groot de kans is dat u het volledig bedrag van de lease kunt betalen binnen de afgesproken termijn.

Komt uw onderneming in aanmerking voor leasing?

Wanneer u voor uw onderneming een lease wilt afsluiten berekent u dit makkelijk met onze leasecalculator. Vervolgens kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij doen dan onder andere een credit check en laten u binnen één dag weten of u de financiering bij ons kunt afsluiten. Nieuwsgierig?

Gebruik de leasecalculator
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.