Wanneer is zakelijk leasen interessant?

Wanneer zakelijk leasen

Wanneer is zakelijk leasen interessant?

Misschien vraagt u zich af of zakelijk leasen interessant is voor u en uw onderneming. Of zakelijk leasen interessant is, is afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel nemen we u graag mee in een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen, wanneer u overweegt om zakelijk te gaan leasen.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk Leasen is een vorm van financiële dienstverlening waarbij een leasemaatschappij bedrijven de mogelijkheid geeft om gebruik te maken van duurzame bedrijfsmiddelen. Met duurzaam wordt bedoeld dat de bedrijfsmiddelen langdurig, economisch kunnen worden ingezet. De leasemaatschappij of lessor geeft een bedrijfsmiddel, door middel van lease, aan andere partijen in gebruik. 
Dit maakt mogelijk dat ondernemers zoals u direct bij start van het leasecontract gebruik kunnen maken van het bedrijfsmiddel.  In ruil hiervoor betaalt u, ingeval van een financial lease, maandelijks een bedrag aan rente en aflossing aan de leasemaatschappij. U bent economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Aan het einde van de looptijd en bij betaling van de laatste termijn, is het bedrijfsmiddel uw volledige eigendom.

De voordelen van zakelijk leasen

Zakelijk leasen kan interessant zijn om verschillende redenen. Wij hebben daarom een aantal voordelen van zakelijk leasen op een rijtje gezet:

  • niet in één keer een grote investering;
  • vooraf goed weten waar u aan toe bent;
  • mogelijk fiscaal voordeel (vraag dit na bij uw accountant).

Kopen of leasen?

Twijfelt u om het bedrijfsmiddel te kopen of te leasen? Als u kiest om het bedrijfsmiddel te kopen,  betaalt u in één keer een groot investeringsbedrag. In dit artikel hebben wij voor u de voordelen van kopen vs. leasen op een rijtje gezet.

Wanneer is zakelijk leasen interessant?

Of zakelijk leasen voor uw onderneming interessant is, hangt af van een aantal factoren waaronder:

  • uw financiële situatie;
  • de groeiplannen van uw onderneming;
  • de hoeveelheid bedrijfsmiddelen die u wilt leasen;
  • de waarde van de bedrijfsmiddelen die u wilt leasen.

Dit zijn belangrijke factoren, die u van te voren kunnen helpen voordat u gaat leasen.

Zakelijk leasen via LEASIT

LEASIT heeft al jaren ervaring in het organiseren van financiering voor MKB en ZZP bedrijven. Wij helpen uw organisatie ook graag hierbij. Met een financial lease van LEASIT bent u snel en eenvoudig voorzien van nieuwe bedrijfsmiddelen voor een vast bedrag per maand. Nieuwsgierig wat een leasecontract bij LEASIT kost voor uw onderneming? Bereken het met onze leasecalculator.

Bereken uw maandbedrag