Duurzame bouwmachines om uw CO2-uitstoot te verlagen

waarom duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen. Waarom zou u hiermee starten?

Duurzaam ondernemen. Ondernemen maar dan op een manier waarbij u rekening houdt met het milieu. Dat wordt elke dag weer een beetje belangrijker. Bent u met uw onderneming al bezig met duurzaam ondernemen? In dit artikel leggen we u uit waarom u vandaag nog moet starten met duurzaam ondernemen.

Wat is duurzaam ondernemen?

Mocht de term toch nog niet helemaal duidelijk zijn, dan leggen we het graag nog even uit. Duurzaam ondernemen wordt in Nederland vaak gebruikt als synoniem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hierbij houdt u bij uw activiteiten als onderneming rekening met het milieu. Duurzaam ondernemen is natuurlijk beter voor het milieu, maar ook positief voor uw imago als organisatie en belangrijk voor uw stakeholders.

Hoe werkt het?

Duurzaam ondernemen kan op verschillende manieren. U maakt bijvoorbeeld alleen maar gebruik van duurzame machines. In dit artikel leest u bijvoorbeeld hoe u in de bouw gebruik maakt van duurzame bouwmachines. Het rijden van een elektrische auto valt ook onder het gebruik van een duurzame machine. Iets wat wellicht minder voor de hand liggend is, is het gebruik van tweedehands bedrijfsmiddelen als onderdeel van duurzaam ondernemen. Daarnaast is duurzaam ondernemen ook mogelijk door het anders inrichten van uw kantoor. Bijvoorbeeld door uw kantoor van groene stroom te voorzien of ruimtes die u niet gebruikt te delen met andere organisaties.

Maar waarom moet ik duurzaam ondernemen?

Het ligt er natuurlijk aan bij wie u deze vraag neerlegt. Legt u de vraag bij uw stakeholder neer? Dan zullen ze zeggen dat het goed is voor het imago van uw organisatie en dat het een goede manier is om uzelf te presenteren aan uw klanten. Stelt u de vraag aan een van uw klanten? Dan kan het zijn dat deze klant aangeeft in zijn/haar oriëntatieproces de duurzaamheid van de organisatie mee te nemen. Bent u dan geen duurzame onderneming? Dan komt u misschien niet in beeld bij deze klant. Vraagt u LEASIT waarom u moet starten met duurzaam ondernemen? Dan zeggen wij: “Waarom niet?!”.

Wat gaat het mij kosten?

Een reden waarom ondernemers nog vaak afwachtend zijn met duurzaam ondernemen is vanwege de kosten. Het is een fabel dat duurzaam ondernemen de onderneming alleen maar meer geld kost. Een elektrische auto duurder dan een diesel? In eerste instantie lijkt dat misschien. Maar duurzaam ondernemen doet u voor de langere termijn. Stroom is vele malen goedkoper dan diesel. Heeft u ook nog eens zonnepanelen op uw dak liggen? Dan bent u al helemaal goed bezig en uiteindelijk zelfs voordeliger uit. In dit artikel leest u meer over hoe u geld kunt besparen met duurzaam ondernemen.

LEASIT is groot voorstander van duurzaam ondernemen en helpt u onderneming hiermee graag op weg. Wilt u meer weten over hoe LEASIT u hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.