Kopen of leasen: de voordelen op een rij

Kopen of leasen zakelijk

Kopen of leasen: de voordelen op een rij

Nieuwe bedrijfsmiddelen nodig? Dan zijn er een aantal belangrijke beslissingen te nemen. Een van de belangrijkste is misschien wel: hoe gaat u die nieuwe vrachtwagen, bestelbus of heftruck financieren? En moet u die bedrijfsmiddelen kopen of leasen? Hieronder leest u de belangrijkste verschillen en voordelen van kopen en leasen.

Zakelijk kopen

Een voor de hand liggende manier om een nieuw bedrijfsmiddel aan te schaffen is kopen. Hiermee bent u in één keer eigenaar van het middel en heeft u geen uitstaande lening bij een andere partij. Voldoende geld achter de hand? Dan is kopen de voordeligste optie. Hierbij betaalt u namelijk geen rente wat bij lease of huur wel het geval is. De aanschafprijs is dan ook direct de totaalprijs die u betaalt voor uw nieuwe bedrijfsmiddel.

Voordelen van koop

  • U bent direct eigenaar van het bedrijfsmiddel
  • Geen uitstaande lening
  • Geen rente: de aanschafprijs is de totaalprijs

Zakelijk leasen

Een alternatief voor koop is zakelijke lease. Hiermee doet u niet in één keer een grote investering maar wordt het aankoopbedrag verspreid over de gekozen looptijd. Bijvoorbeeld over 36 maanden. Elke maand betaalt u een vast bedrag plus rente terug aan de leasemaatschappij. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Voordelen van leasen

  • Geen grote investering in één keer
  • Geld overhouden om te ondernemen
  • Mogelijk fiscaal voordeel

Of u kiest voor kopen of leasen zakelijk is afhankelijk van de wensen van uw onderneming. Bij LEASIT kunt u terecht voor het zakelijk leasen van bedrijfsmiddelen. U doet direct zaken met de leasespecialist, zonder tussenkomst van de bank of een intermediair. Snel, voordelig en helder. Benieuw naar uw mogelijkheden?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.