Hoe werkt zakelijk leasen?

Met zakelijk leasen investeert u, met uw onderneming, in nieuwe bedrijfsmiddelen zonder dat u hier in één keer een groot bedrag voor betaald. U betaalt één vast bedrag per maand en maakt direct gebruik van het bedrijfsmiddel. Bij zakelijk leasen denkt men vaak aan het leasen van een auto, maar zakelijk leasen is ook mogelijk voor andere bedrijfsmiddelen. U heeft als ondernemer misschien meerdere vragen over zakelijk leasen zoals: hoe werkt zakelijk leasen? Wat houdt zakelijk leasen in? Waarom zakelijk leasen? En hoe kunt u zakelijk leasen? Deze vragen beantwoorden wij met dit artikel.

Zakelijk leasen hoe werkt dat?

Voor een leasemaatschappij is de waarde van een bedrijfsmiddel belangrijk, omdat het object wordt gebruikt als zekerheid voor de terugbetaling van de lease. Een leasemaatschappij kijkt daarom naar het waardeverloop van een bedrijfsmiddel en of er een goede tweedehandsmarkt voor bestaat. Naast het in kaart brengen van alle risico’s van de bedrijfsmiddelen kijkt een leasemaatschappij ook naar de kwaliteit van de lessee, door een kredietcheck en een integriteitscheck te doen. Dit doet LEASIT na een offerteaanvraag. LEASIT kijkt dan of uw bedrijf financieel gezond is en of zij daarmee zaken wenst te doen.

Bij LEASIT komt u in aanmerking voor zakelijk leasen als u wilt investeren met uw eenmanszaak, vennootschap onder firma, besloten vennootschap, maatschap of commanditaire vennootschap, etc., en dit bedrijf langer dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en in Nederland is gevestigd. 

 

Wat houdt zakelijk leasen in?

Zakelijk leasen is een financieringsoplossing. In het geval van zakelijk leasen betaalt u, met uw onderneming, elke maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij voor een vooraf afgesproken periode. Dit is de looptijd van de lease.

Voorbeeld zakelijk leasen

U heeft voor uw onderneming bijvoorbeeld een nieuwe heftruck nodig. Dan kunt u zakelijk leasen kiezen als vorm om deze heftruck te financieren. U vult in de online leasecalculator het bedrijfsmiddel, aanschafwaarde, bouwjaar, looptijd en de eventuele aanbetaling of slottermijn in. Vervolgt ziet u wat u per maand betaalt. Na goedkeuring van de offerte en ondertekening van de leaseovereenkomst wordt het bedrijfsmiddel door de leverancier geleverd.  U betaalt dan een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij en u maakt vanaf het begin van het leasecontract gebruik van uw nieuwe heftruck. Wanneer u bij LEASIT een zakelijke lease afsluit bent u aan het einde van de looptijd eigenaar van de geleaste heftruck. 

 

Waarom zakelijk leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom zakelijk leasen interessant kan zijn voor uw onderneming. Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:
- Bij zakelijk leasen is de financiering gelijk aan de waarde van het object. Dat betekent dat u tot 100% van het aankoopbedrag kunt financieren.
- U hoeft geen eigen financiële middelen in te zetten om de totale investering te kunnen doen.
- Uw werkkapitaal blijft intact. Een aanbetaling of slottermijn behoort tot de mogelijkheden. Hiermee verlaagt u het maandbedrag.
- U houdt uw uitgaven beheersbaar, omdat u overzicht houdt door de betaling in maandtermijnen. Hierdoor is het ook makkelijker om te budgetteren

 

Hoe kan ik zakelijk leasen?

Zakelijk leasen via LEASIT is heel gemakkelijk. U kiest een bedrijfsmiddel bij een leverancier naar keuze en vult de leasecalculator in. Vervolgens ziet u direct wat uw leasebedrag zou worden en kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij doen  dan een credit check en laten u binnen 24 uur weten of u de zakelijke lease af kunt sluiten. Interesse?

Leasecalculator