Financial lease vs operational lease

Financial lease vs operational lease

Wanneer u zich oriënteert in de wereld van leasen komt u ongetwijfeld de verschillende leasevromen financial lease en operational lease tegen. Leasen ingewikkeld? Niet bij LEASIT. Bij LEASIT bieden we financial lease aan voor onze klanten. Toch nieuwsgierig naar de verschillen tussen financial lease en operational lease? Lees de belangrijkste verschillen en voordelen van deze leasevormen.

Financial lease zakelijk

Bij financial lease regelt LEASIT de financiering voor u. Het volledige aankoopbedrag wordt door LEASIT betaald aan de Nederlandse leverancier van uw keuze. Vervolgens betaalt u ons dit bedrag in fases terug. Als u wilt kunt u tijdelijk de btw meefinancieren.

Financial lease eigendom

Bij financial lease bent u vanaf het begin de economische eigenaar van uw bedrijfsmiddel. Het nieuwe middel staat direct op uw balans waardoor u mogelijk van fiscaal voordeel profiteert (vraag uw accountant om advies).

U lost elke maand een stukje van het aankoopbedrag plus rente af tot de leaseperiode is afgelopen. Na deze periode bent u, zodra u alles aan ons heeft terugbetaald, volledig eigenaar van de auto of ander bedrijfsmiddel. Financial lease is een aantrekkelijk alternatief voor koop zonder dat u in één keer een grote investering doet.

Voordelen van financial lease

  • Het bedrijfsmiddel staat direct op uw balans
  • U bent direct economisch eigenaar
  • Btw kan tijdelijk meegefinancierd worden
  • U heeft mogelijk fiscaal voordeel
  • Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar van de auto of bedrijfsmiddel

Operational lease

Operational lease lijkt het meest op huren. De leasemaatschappij koopt de auto of het bedrijfsmiddel van de leverancier. U huurt als het ware de auto of het bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij.

Operational lease eigendom

De leasemaatschappij koopt het bedrijfsmiddel van de leverancier en is daarmee eigenaar van het bedrijfsmiddel. U betaalt elke maand het overeengekomen bedrag aan de leasemaatschappij. Na de leaseperiode levert u de auto of bedrijfsmiddel weer in. Of u kiest ervoor om de leaseperiode te verlengen of alsnog de auto of het bedrijfsmiddel te kopen van de leasemaatschappij als u een koopoptie in uw contract heeft staan. Operational Lease is een aantrekkelijke keuze wanneer u een auto of bedrijfsmiddel wilt huren in plaats van kopen.

Voordelen operational lease

  • U huurt de auto of het bedrijfsmiddel
  • Het restwaarde-risico van de auto of het bedrijfsmiddel ligt bij de leasemaatschappij
  • Na de leaseperiode heeft u de optie tot kopen

Financial lease vs operational lease

Afhankelijk van uw situatie en voorkeuren kunt u kiezen voor één van deze leasevormen.

LEASIT biedt géén operational lease aan.

Bij LEASIT kunt u kiezen voor financial lease. Dit is een veelvoorkomende keuze bij ondernemers. Benieuwd naar de mogelijkheden voor financial lease voor uw organisatie?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.