Financial lease voor en nadelen

Financial lease voor en nadelen

Financial lease is een populaire leasevorm voor ondernemers. U betaalt een vast bedrag per maand en zodra u alles betaald heeft is het bedrijfsmiddel uw eigendom. Gedurende de lease bent u economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van financial lease? Wij zetten ze voor u op een rijtje in dit artikel.

Hoe werkt financial lease voor bedrijven?

In het geval van financial lease heeft u voor een bepaalde termijn een financieringsovereenkomst met een leasemaatschappij. Een leasemaatschappij stelt het bedrijfsmiddel voor een vast periode ter beschikking aan u en u betaalt de leasemaatschappij in ruil hiervoor een vast bedrag per maand aan aflossing + rente. Omdat u heeft gekozen voor financial lease bent u de economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Na betaling van alle termijnen bent u ook juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Hoe lang loopt een financial lease?

De looptijd van een financial lease bepaalt u zelf. Bij LEASIT hanteren wij een minimale looptijd van 24 maanden en een maximale looptijd van 72 maanden. Dit kan echter bij bepaalde bedrijfsmiddelen verschillen. Met onze leasecalculator ziet u gemakkelijk wat de mogelijkheden zijn voor het door u gekozen bedrijfsmiddel. Ook het leasen van een tweedehands bedrijfsmiddel is mogelijk. Wel hanteren wij hier een andere maximale looptijd in verband met de leeftijd van het bedrijfsmiddel.

Financial lease voordelen

Maar waarom is het nu zo interessant om voor financial lease te kiezen voor uw onderneming? Wij zetten een aantal voordelen van financial lease voor u op een rijtje:

  • Het bedrijfsmiddel komt op uw balans te staan (u bent economisch eigenaar)
  • Zodra u alles betaald heeft bent u volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel
  • U heeft mogelijk fiscaal voordeel vanaf de start van de lease (vraag dit na bij uw accountant)

Financial lease nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze leasevorm. Om de juiste keuze qua leasevorm te maken, hebben we ook een aantal nadelen voor u op een rijtje gezet:

  • Hoger maandbedrag dan bij andere leasevormen (want u wordt uiteindelijk eigenaar)
  • Geld lenen kost geld. U betaalt een rente voor het leasen van een bedrijfsmiddel
  • U moet maandelijks blijven betalen voor het bedrijfsmiddel ook als u het maar weinig gebruikt

Financial lease bij LEASIT

Zoals u heeft gelezen, zijn er zowel voor als nadelen aan financial lease. Bij LEASIT werken we uitsluitend met deze leasevorm voor ondernemers. Als ondernemer zijn de voordelen vele male groter dan de nadelen. Wanneer een bedrijfsmiddel kopen geen optie is, dan is financial lease wellicht een goed idee voor uw situatie. Bent u nieuwsgierig wat financial lease uw onderneming zal kosten per maand? Vul dan het aanschafbedrag en de looptijd in bij onze leasecalculator en u krijgt direct antwoord op deze vraag.

Leasecalculator