Duurzame bouwmachines om uw CO2-uitstoot te verlagen

Duurzame bouwmachines

Duurzame bouwmachines om uw CO2-uitstoot te verlagen

Hoe kan in de bouw de CO2- en stikstof-uitstoot verlaagd worden? Het gebruiken van de juiste bouwmachines kan al veel opleveren. Bijvoorbeeld door de inzet van elektrische mobiele machines zoals graafmachines en bulldozers. Benieuwd naar meer alternatieven? Lees meer in dit artikel.

De uitstoot van schadelijke stoffen moet verminderen

Groene bouwmachines zorgen voor een grote CO2-besparing. Op het moment dat hier op korte termijn geen resultaten van te zien zijn, zal er in 2026 een nieuwe wetgeving komen. Deze wetgeving stelt het gebruik van emissievrij materiaal verplicht. Om dit te voorkomen is het belangrijk om nu al te investeren in duurzame bouwmachines voor uw onderneming. Uit testen blijkt dat bouwmachines in de praktijk veel meer uitstoten dan in het laboratorium. De inzet van duurzame bouwmachines zou dus al voor grote resultaten kunnen zorgen. Heeft u deze optie al overwogen voor uw bouwbedrijf?

Het klimaatakkoord in Nederland

In Nederland zijn er verschillende maatregelen en innovaties rondom het reduceren van CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot in Nederland moet in 2030 met de helft minderen en in 2050 zelfs met 95 procent. Maar wat houdt dit akkoord nu precies in? Het is een pakket van maatregelen en akkoorden tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Het doel is om samen de uitstoot van broeikasgassen in Nederland tegen 2030 te halveren. CO2 is één van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering. De vermindering van deze uitstoot zal veel invloed hebben op scheep- en luchtvaart, maar ook op energiebedrijven, industrie en wegverkeer.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wanneer een bedrijf kiest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het kiezen van duurzame bouwmachines een voor de hand liggende optie. Maar wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen nu precies? Dit is kiezen voor een milieubewust vooruitzicht. Het doel in de bouwsector is om stikstof, fijnstof en CO2-uistoot te verminderen. Daarnaast heeft duurzaam ondernemen ook nog andere voordelen. Vaak zijn duurzame bouwmachines stiller en is er dus minder geluidsoverlast. Ook is de energiebron vaak anders waardoor er minder stankoverlast is.

Next step: bouwmachines leasen

In de toekomst kunnen, door het klimaatakkoord, bouwprojecten stilgelegd worden. Dit wil zeggen dat het belangrijk is om duurzame bouwmachines aan te schaffen zodat u gewoon door kan gaan met uw projecten. Dit kan op twee manieren. Leasen of kopen. De aanschafprijs van elektrische machines is natuurlijk niet één van de goedkoopste. Dit wordt echter wel gecompenseerd met lagere onderhoudskosten en minder uitstoot van CO2. Om deze reden helpt LEASIT u graag met de investering in een duurzame bouwmachine. U kiest uw bouwmachine bij een leverancier naar keuze en wij regelen de financiering. Nieuwsgierig wat dit u gaat kosten?

Bereken uw maandbedrag