De voordelen van tweedehands lease

Tweedehands leasen

De voordelen van tweedehands leasen

Naast auto’s, bedrijfswagens en vrachtauto’s zijn een heleboel andere bedrijfsmiddelen óók leasebaar. Voorwaarde voor lease is dat een object ‘roerend’ moet zijn en duidelijk te identificeren aan de hand van een serienummer of kenteken. Vaak gaat het bij lease om graafmachines, vrachtwagens, hoogwerkers of landbouwmachines. Maar ook een tandartsstoel of schoonmaakmachine leasen behoort tot de mogelijkheden.

Tweedehands leasen zakelijk

Bedrijfsmiddelen gaan steeds langer mee. Daarnaast worden ook de technieken in machines en voertuigen steeds beter. Daarom is het aanschaffen van een nieuw bedrijfsmiddel lang niet altijd nodig. Veel materieel kan nog prima een ronde mee. De reden om níet voor tweedehands leasen te kiezen is voor veel ondernemers het onderhoud. In de praktijk valt dit gelukkig erg mee. Tweedehands bedrijfsmiddelen vragen niet of nauwelijks meer onderhoud dan nieuwe bedrijfsmiddelen. Het kan zelfs zo zijn dat u als ondernemer de onderhoudskosten mag aftrekken van de belasting. Uw accountant kan u hier meer over vertellen.

Voordelen tweedehands leasen

  • Aanschafprijs ligt lager
  • Onderhoudskosten niet of nauwelijks hoger dan bij nieuw
  • Onderhoud en reparatie mogelijk aftrekbaar van de belasting (vraag uw accountant)
  • Duurzaam en beter voor het milieu

Tweedehands leasen samengevat

Wilt u graag een bedrijfsmiddel inzetten voor uw bedrijf? Denk dan ook eens aan het leasen van een gebruikt bedrijfsmiddel of tweedehands auto. Naast dat u een bijdrage levert aan een duurzamere samenleving, scheelt het ook nog eens in de aanschafkosten. Bedrijfsmiddelen gaan steeds langer mee. Daarnaast kost het onderhoud van een tweedehands object niet of nauwelijks meer dan bij een nieuw bedrijfsmiddel. Ten slotte kunt u onderhoud en reparatie van een tweedehands bedrijfsmiddel vaak opvoeren als aftrekpost. Laat u hierover wel altijd adviseren door uw accountant.

Om rekening mee te houden

  • Koop uw tweedehands bedrijfsmiddel altijd bij een erkend dealer. Dan weet de leasemaatschappij dat de aanschafprijs marktconform is
  • Bedrijfsmiddelen die u al een tijdje gebruikt, kunt u niet alsnog onderbrengen bij een leasemaatschappij. Wees er dus op tijd bij: regel uw lease direct bij aanschaf.
  • Meer over de fiscale voordelen van lease op de website van de Belastingdienst.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor tweedehands leasen?

Bereken uw maandelijkse kosten
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.