8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

auto leasen zakelijk

8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

Wilt u een auto of bedrijfswagen leasen? Dan komt u voor bepaalde keuzes te staan. Voor iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken: 8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen.

1. Wat is lease?

Leasen is een vorm van financieren. Als ondernemer wilt u graag een auto of bedrijfswagen inzetten voor uw bedrijf. LEASIT regelt hiervan de financiering. In ruil daarvoor betaalt u per maand een vast bedrag aan LEASIT. U bepaalt zelf de leverancier van uw auto of bedrijfswagen.

2. Bepaal uw leasevorm

Een veel gekozen vorm van leasen bij ondernemers is financial lease. Hierbij komt de auto of bedrijfswagen op uw balans te staan. U heeft dan mogelijk ook fiscaal voordeel. Raadpleeg hiervoor uw accountant. Wilt u geen eigenaar worden van de auto? Kies dan voor operational lease. Dit is te vergelijken met huur. Verzekeringen, onderhoudsbeurten en reparaties regelt u zelf.

LEASIT biedt géén operational lease aan.

3. Bepaal de looptijd

De minimale looptijd bij LEASIT is twee jaar (24 maanden). De maximale looptijd is afhankelijk van het type auto of bedrijfswagen in combinatie met het bouwjaar. Bij LEASIT kunt u zelf invloed uitoefenen op het maandbedrag door te spelen met onder andere de looptijd, het eventuele restbedrag en wel of geen slottermijn. Bereken zelf uw lease met onze leasecalculator.

4. Bekijk of u profiteert van fiscaal voordeel

Dit is van veel verschillende factoren afhankelijk. Uw accountant kan u hier ook meer over vertellen. Om in aanmerking te komen voor investeringsaftrek is het in elk geval belangrijk dat de auto of bestelwagen een grijs kenteken heeft.

5. Overweeg het leasen van een tweedehands auto/bedrijfswagen

Bij lease denken veel mensen aan een gloednieuwe auto of bestelwagen. Maar ook het tweedehands leasen van bedrijfswagens behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat aanschafprijs van de auto of bestelbus flink lager ligt. Ook de onderhoudskosten zijn vergelijkbaar met nieuw. Een bijkomend voordeel is voor veel ondernemers duurzaamheid. Waarom een nieuwe bedrijfswagen leasen als een tweedehands exemplaar nog prima volstaat?

6. Kiest u voor een slottermijn?

De slottermijn is het restbedrag dat na het betalen van alle maandbedragen nog openstaat. Om de leaseauto na afloop van de lease in uw bezit te krijgen, moet u dit bedrag dus nog betalen. Het voordeel van een slottermijn is dat u kunt rijden tegen een lager bedrag per maand. Aan de andere kant moet u aan het einde van de lease nog wel een bedrag betalen om eigenaar te worden van de auto. U weet hoe hoog dit bedrag is als u het contract afsluit. Bij het bepalen van de slottermijn gaan we altijd uit van de restwaarde die we verwachten van dit merk/type.

7. Is het mogelijk om de lease eerder af te lossen?

In veel gevallen worden er extra kosten gerekend voor het vroegtijdig beëindigen van een leasecontract. Bij LEASIT is het mogelijk om de lease van uw auto of bedrijfswagen eerder af te lossen. U betaalt dan enkel uw openstaande aflossingsbedrag. De resterende rente wordt niet in rekening gebracht.

8. Ik ben al in het bezit van de (bedrijfs)auto. Is deze dan nog steeds leasebaar?

Binnen drie maanden na aanschaf van uw bedrijfswagen of auto kunnen wij deze nog in de lease nemen. Heeft u de auto langer in bezit, dan is dit helaas niet meer mogelijk. Houdt hier dus altijd rekening mee tijdens de oriëntatie voor een nieuwe auto of bedrijfswagen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het leasen van een auto of bedrijfswagen?

Bereken uw lease
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.