5 tips voor zakelijk leasen

5 tips voor zakelijk leasen

U wilt een financiële oplossing voor een bedrijfsmiddel. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen het afsluiten van de lease. Wij geven u 5 tips voor zakelijk leasen die u helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Bepaal het maandbedrag

Heeft u besloten om zakelijk te gaan leasen? Dan is een van de eerste dingen waar u naar gaat kijken waarschijnlijk het maandbedrag. Hierbij bestaan er mogelijkheden om dit aan te passen naar de wensen van uzelf en uw bedrijf. Het maandbedrag is afhankelijk van:

  • het investeringsbedrag
  • de looptijd van de lease
  • de rente
  • de slottermijn
  • de eventuele aanbetaling.

Op de rente en het investeringsbedrag heeft u geen invloed, maar met de drie andere factoren kunt u puzzelen om op een geschikt maandbedrag uit te komen. Met de leasecalculator van LEASIT berekent u zelf gemakkelijk uw maandbedrag.

2. Overweeg lease van een tweedehands bedrijfsmiddel

Tegenwoordig gaan de meeste bedrijfsmiddelen lang mee. Hierdoor kan ook een tweedehands bedrijfsmiddel erg voordelig zijn. De aanschafkosten van een tweedehands bedrijfsmiddel zijn vaak lager en tegelijkertijd draagt u bij aan een duurzame samenleving. Ook LEASIT biedt een zakelijke lease aan voor tweedehands bedrijfsmiddelen.

3. Verdiep uzelf in de verschillende leasevormen

Wanneer u zakelijk wilt leasen speelt de leasevorm ongetwijfeld een grote rol. Welke leasevorm het beste past is afhankelijk van uw bedrijf en uw voorkeuren. Wilt u graag economisch eigenaar zijn en profiteren van fiscaal voordeel? Dan kan financial lease huurkoop erg geschikt zijn. Heeft u liever dat onderhoud en reparatie in het leasebedrag wordt meegenomen? Dan zou operational lease de juiste leasevorm kunnen zijn. In dit artikel vindt u een uitgebreid overzicht van de verschillen en voordelen van deze twee leasevormen.

Let op! LEASIT biedt alleen financial lease aan.

4. Kijk of u in aanmerking komt voor fiscaal voordeel

Afhankelijk van de keuze van de leasevorm kunt u mogelijk profiteren van fiscaal voordeel. Bij financial lease huurkoop bent u economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Het bedrijfsmiddel staat op de balans van uw onderneming, waardoor u mogelijk profiteert van fiscale aftrek. Bekijk of u hiervoor in aanmerking komt of bespreek dit met uw accountant.

5. Kies de juiste leasemaatschappij

De keuze van de juiste leasemaatschappij is erg belangrijk wanneer u een zakelijke lease wilt starten. Ga op zoek naar een leasemaatschappij die voldoende kennis heeft om u advies te geven dat het beste past bij uw bedrijf. Zo kunt u kijken welke leasemaatschappij ervaring heeft met het leasen binnen uw sector. Dit maakt de kans groter dat zij persoonlijk en uitgebreid advies kunnen geven. Naast ervaring is het belangrijk dat u weet wat u van een leasemaatschappij verwacht. Bent u opzoek naar een langdurige relatie of sluit u graag een lease voor een bedrijfsmiddel van een bepaald merk? Meer weten over de keuze van de juiste leasemaatschappij? Hier vindt u meer tips.

Neem deze zakelijk leasen tips mee bij keuze van uw lease. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? LEASIT staat klaar om u te helpen.

Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.