5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

De meeste ondernemers zijn er al jaren mee bezig: duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar wist u dat duurzaam ondernemen ook kan bijdragen aan uw winst? Met deze 5 tips kunt u duurzaam ondernemen én de kosten van uw onderneming verlagen.

1. Kies voor zuinige bedrijfsmiddelen

Een of meerdere bedrijfsmiddelen in uw bezit? Ook hier kunt u op besparen én tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar het energielabel van het bedrijfsmiddel. Of door elektrische auto’s of hybride auto’s in te zetten. Hoewel (semi-)elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf, bespaart u op brandstofkosten en onderhoud. Ook profiteert u mogelijk van fiscale voordelen, zoals een lagere motorrijtuigenbelasting en BPM.

2. Maak optimaal gebruik van uw ruimte

Beschikt u over een bedrijfspand maar gebruikt u niet uw volledige ruimte? Dan kunt u duurzaam ondernemen door een deel hiervan onder te verhuren aan andere ondernemers. Hierdoor maakt u niet alleen efficiënter gebruik van de ruimte. U kunt ook nog wat verdienen. Daarnaast bespaart de huurder weer op het laten bouwen of kopen van een eigen bedrijfspand. Een win-winsituatie dus!

3. Blaas bedrijfsmiddelen nieuw leven in

Een nieuwe bedrijfsmiddel hoeft niet altijd ‘nieuw’ te zijn. De techniek in auto’s en bedrijfsmiddelen wordt steeds beter waardoor deze steeds langer meegaan. Overweeg dus eens een tweedehands bedrijfs- of transportmiddel. Hiermee bespaart u flink op de aanschafprijs. Ook is onderhoud en reparatie mogelijk fiscaal aftrekbaar van de belasting (informeer hierover uw accountant over de mogelijkheden).

4. Ga voor duurzame energie

Een grote kostenpost van veel ondernemingen is energie. Door over te stappen op duurzame energie kunt u flink besparen. Duurzame energie is heel eenvoudig zelf op te wekken, op eigen bedrijfsgrond. Bijvoorbeeld door middel van een windmolen. Of iets toegankelijker: met zonnepanelen. Deze gaan gemiddeld 25 jaar mee.

5. Duurzaam ondernemen? Gewoon doen!

Het klinkt misschien allemaal ingewikkelder dan het is. Maar duurzaam ondernemen is een kwestie van gewoon doen. Geef zelf het goede voorbeeld en betrek uw medewerkers. Door kleine aanpassingen kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van afval en met de fiets naar het werk komen. Alle kleine beetjes helpen en hebben niet alleen invloed op uw onderneming, maar ook aan onze omgeving.

LEASIT denkt graag mee met ondernemers om te werken aan duurzaam ondernemen. Met het leasen van tweedehandsbedrijfsmiddelen of een elektrische auto. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken vrijblijvend uw maandbedrag met onze leasecalculator.

Bereken direct uw maandbedrag
Wij zijn bereikbaar op:
088 622 22 33 WhatsApp

Contact via WhatsApp

Klik hier om direct met LEASIT te whatsappen. Of voeg 06-84536632 toe aan de contactlijst van uw telefoon.

Ma-vrij: 8.00 - 17.30 uur.

Het team van LEASIT staat op werkdagen
van 9.00 tot 17.30 uur voor u klaar.