Blog

kosten zakelijk leasen

Wat kost zakelijk leasen?

De populariteit van zakelijk leasen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Logisch, want het geeft ondernemers de mogelijkheid om te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, zonder dat ze hiervoor in één keer diep in de buidel moeten tasten.

Lees meer

Roderick Faber

Medewerker in beeld: Roderick

Mijn naam is Roderick Faber en ik stel mezelf graag voor. Ik werk nu 4 jaar bij LEASIT als Sales Supporter. Dit is niet mijn eerste baan. Ik ben mijn carrière begonnen bij een klein bedrijf in Heeze. Hier hield ik me bezig met de verkoop van afwateringsproducten.

Lees meer

Beekema

Klantverhaal Beekema

Beekema is een handel- en transportonderneming in Nes op Ameland, opgericht in 2000. Wat ooit begon als eenmanszaak is intussen uitgegroeid tot een snelgroeiend familiebedrijf. Beekema is specialist in hijs- en kraanwerk in de bouwsector.

Lees meer

Zakelijk leasen of prive

Zakelijk leasen of privé

Leasen is een populaire vorm van financiering. Zowel zakelijk leasen als privé wordt steeds bekender. U betaalt een vast bedrag per maand en hoeft niet in één keer een grote investering te doen. Maar wilt u deze lease inzetten voor zakelijk gebruik of kiest u liever voor een private lease? 

Lees meer

Financial lease: wat is dat?

Met financial lease bedoelen wij een lease op basis van huurkoop. Financial lease is een leasevorm waarbij u een bedrijfsmiddel aanschaft voor uw bedrijf, zonder in één keer een grote investering te maken. Nieuwsgierig? In deze blog leest u wat financial lease is, hoe financial lease werkt en waar rekening mee gehouden moet worden.

Lees meer

Hoe werkt zakelijk leasen?

U heeft als ondernemer misschien meerdere vragen over zakelijk leasen zoals: hoe werkt zakelijk leasen? Wat houdt zakelijk leasen in? Waarom zakelijk leasen? En hoe kunt u zakelijk leasen? Deze vragen beantwoorden wij met dit artikel.

Lees meer

Financial lease voor en nadelen

Financial lease voor- en nadelen

Financial lease is een populaire leasevorm voor ondernemers. U betaalt een vast bedrag per maand. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van financial lease? Wij zetten ze voor u op een rijtje in dit artikel.

Lees meer

Financial lease of lening

Financial lease of lening: wat zijn de verschillen?

Bij het aanschaffen van een bedrijfsmiddel is het belangrijk dat u de juiste financieringsoplossing kiest voor uw onderneming. Wij zetten de voordelen van financial lease en lenen voor u op een rijtje, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Lees meer

5 tips voor zakelijk leasen

5 tips voor zakelijk leasen

U wilt een financiële oplossing voor een bedrijfsmiddel. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen het afsluiten van de lease. Wij geven u 5 tips voor zakelijk leasen die u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Lees meer

waarom duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen. Waarom zou u hiermee starten?

Duurzaam ondernemen. Ondernemen maar dan op een manier waarbij u rekening houdt met het milieu. Dat wordt elke dag weer een beetje belangrijker. Bent u met uw onderneming al bezig met duurzaam ondernemen?

Lees meer

Financial lease eigenaar

Financial lease. Wie is eigenaar?

Financial lease is een van de meest voorkomende leasevorm voor MKB en ZZP bedrijven. U bent economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en het bedrijfsmiddel is uw eigendom na betaling van alle leasetermijnen.

Lees meer

Wanneer zakelijk leasen

Wanneer is zakelijk leasen interessant?

Misschien vraagt u zich af of zakelijk leasen interessant is voor u en uw onderneming. Dit is afhnakelijk van een aantal factoren. In dit artikel beantwoorden we een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen als u overweegt zakelijk te gaan leasen.

Lees meer

Klantverhaal CNC Precision

Klantverhaal CNC Precision

Een nieuwe onderneming starten is niet gemakkelijk. Hier zijn vaak grote investeringen voor nodig. In dit klantverhaal vertelt CNC Precision hoe leasen hen geholpen heeft met het investeren in nieuwe machines voor uw onderneming.

Lees meer

Duurzame bouwmachines

Duurzame bouwmachines om uw CO2-uitstoot te verlagen

 Hoe kan in de bouw de CO2- en stikstof-uitstoot verlaagd worden? Het gebruiken van de juiste bouwmachines kan al veel opleveren. Bijvoorbeeld door de inzet van elektrische mobiele machines zoals graafmachines en bulldozers. Benieuwd naar meer alternatieven?

Lees meer

financial lease berekenen

Financial lease berekenen; Hoe doe je dat?

Wanneer u zakelijk gaat leasen betaalt u een vast bedrag per maand. Dit bedrag wordt bepaald door een combinatie van de aanschafwaarde van het bedrijfsmiddel, de looptijd van de lease, de eventuele aanbetaling of slottermijn en de rente. Maar hoe werkt dit nu precies?

Lees meer

Leasemaatschappij kiezen

Welke leasemaatschappij kiezen? 6 Tips die u helpen bij uw keuze

Leasing maakt het mogelijk om uw onderneming te laten groeien door te investeren in verschillende onderdelen van het bedrijf. Maar welke partij kan u het beste hierbij helpen? In dit artikel vertellen we u graag hoe u erachter komt welke leasemaatschappij bij uw onderneming past.

Lees meer

Credit check

Wat is een credit check?

Wanneer u besluit te gaan leasen, voert een leasemaatschappij over het algemeen een credit check of kredietcheck uit. Dit betekent dat er gekeken wordt naar de kredietgeschiedenis van uw onderneming. Maar wat is een credit check en hoe werkt dit?

Lees meer

Leaseloket wordt LEASIT

Een nieuwe privacyverklaring

U deelt uw persoonsgegevens met LEASIT. Hier gaan wij zorgvuldig mee om. In onze nieuwe privacyverklaring leest u meer over hoe wij omgaan met de verwerking van uw persoonsgegevens. Duidelijk geschreven met voorbeelden.

Lees meer

Duurzaam ondernemen

5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

De meeste ondernemers zijn er al jaren mee bezig: duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar wist u dat duurzaam ondernemen ook kan bijdragen aan uw winst?

Lees meer

Kopen of leasen zakelijk

Kopen of leasen: de voordelen op een rij

Nieuw bedrijfswagen of machine nodig? Dan zijn er een aantal belangrijke beslissingen te nemen. Een van de belangrijkste is misschien wel: hoe gaat u die nieuwe vrachtwagen, bestelbus of heftruck financieren?

Lees meer

Lease voor starters

Leasen voor startende ondernemers

Leasen als starter? Het kan bij LEASIT! Bij LEASIT doen we niet ingewikkeld over leasen. Want eigenlijk is het heel simpel. Als startend ondernemer wilt u graag een auto of een bedrijfsmiddel inzetten voor uw bedrijf. LEASIT regelt hiervan de financiering. 

Lees meer

Financial lease vs operational lease

Financial lease vs operational lease

Leasen ingewikkeld? Niet bij LEASIT. Wanneer u een auto, vrachtwagen of ander bedrijfsmiddel nodig heeft, sluit u bij LEASIT snel en eenvoudig een leasecontract naar keuze af. Lees de belangrijkste verschillen en voordelen van deze leasevormen en kies welke vorm van leasing het beste bij u past.

Lees meer

zakelijk leasen zzp

Zakelijk leasen als zzp'er; 5 voordelen

Als ondernemer krijgt u te maken met (grote) investeringen. Vooral als starter lopen de bedragen vaak hoog op. Zo ook wanneer u een bedrijfsmiddel nodig heeft. Lees hier de 5 voordelen van leasen.

Lees meer

Bedrijfswagen leasen

8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

Wilt u een auto of bedrijfswagen leasen? Dan komt u voor bepaalde keuzes te staan. Voor iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken: 8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen.

Lees meer

Tweedehands leasen

De voordelen van tweedehands lease

Leasen wordt vaak in verband gebracht met auto’s. Veel mensen hebben een leaseauto of auto van de zaak. Eind vorig jaar reden er maar liefst 750.000 leaseauto’s rond in Nederland. Een record! De leaseauto’s komen lang niet allemaal rechtstreeks uit de fabriek. Steeds vaker komt het voor dat ondernemers een gebruikte of tweedehands auto leasen. Een trend die (terecht!) overwaait naar andere sectoren.

Lees meer

Zakelijk leasen populair

Leasen steeds populairder

Steeds meer bedrijven kiezen voor lease als het gaat om nieuwe investeringen. De leasemarkt van vrachtwagens, machines, grondverzet- en bouwmaterieel, drukpersen en kopieerapparaten is vorig jaar met 21 procent gestegen. De ICT-markt steeg zelfs met 56 procent.

Lees meer