Blog

Credit check

Wat is een credit check?

Wanneer u besluit te gaan leasen, voert een leasemaatschappij over het algemeen een credit check of kredietcheck uit. Dit betekent dat er gekeken wordt naar de kredietgeschiedenis van uw onderneming. Maar wat is een credit check en hoe werkt dit?

Lees meer

Leaseloket wordt LEASIT

Een nieuwe privacyverklaring

U deelt uw persoonsgegevens met LEASIT. Hier gaan wij zorgvuldig mee om. In onze nieuwe privacyverklaring leest u meer over hoe wij omgaan met de verwerking van uw persoonsgegevens. Duidelijk geschreven met voorbeelden.

Lees meer

Duurzaam ondernemen

5 tips om te besparen met duurzaam ondernemen

De meeste ondernemers zijn er al jaren mee bezig: duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar wist u dat duurzaam ondernemen ook kan bijdragen aan uw winst?

Lees meer

Kopen of leasen

Kopen of leasen: de voordelen op een rij

Nieuw bedrijfswagen of machine nodig? Dan zijn er een aantal belangrijke beslissingen te nemen. Een van de belangrijkste is misschien wel: hoe gaat u die nieuwe vrachtwagen, bestelbus of heftruck financieren?

Lees meer

Lease voor starters

Leasen voor startende ondernemers

Leasen als starter? Het kan bij LEASIT! Bij LEASIT doen we niet ingewikkeld over leasen. Want eigenlijk is het heel simpel. Als startend ondernemer wilt u graag een auto of een bedrijfsmiddel inzetten voor uw bedrijf. LEASIT regelt hiervan de financiering. 

Lees meer

Financial lease vs operational lease

Financial lease vs operational lease

Leasen ingewikkeld? Niet bij LEASIT. Wanneer u een auto, vrachtwagen of ander bedrijfsmiddel nodig heeft, sluit u bij LEASIT snel en eenvoudig een leasecontract naar keuze af. Lees de belangrijkste verschillen en voordelen van deze leasevormen en kies welke vorm van leasing het beste bij u past.

Lees meer

zzp lease

5 voordelen van leasen voor ZZP'ers

Als ondernemer krijgt u te maken met (grote) investeringen. Vooral als starter lopen de bedragen vaak hoog op. Zo ook wanneer u een bedrijfsmiddel nodig heeft. Lees hier de 5 voordelen van leasen.

Lees meer

Bedrijfswagen leasen

8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen

Wilt u een auto of bedrijfswagen leasen? Dan komt u voor bepaalde keuzes te staan. Voor iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken: 8 tips bij het leasen van een auto of bedrijfswagen.

Lees meer

Tweedehands leasen

De voordelen van tweedehands lease

Leasen wordt vaak in verband gebracht met auto’s. Veel mensen hebben een leaseauto of auto van de zaak. Eind vorig jaar reden er maar liefst 750.000 leaseauto’s rond in Nederland. Een record! De leaseauto’s komen lang niet allemaal rechtstreeks uit de fabriek. Steeds vaker komt het voor dat ondernemers een gebruikte of tweedehands auto leasen. Een trend die (terecht!) overwaait naar andere sectoren.

Lees meer

Zakelijk leasen populair

Leasen steeds populairder

Steeds meer bedrijven kiezen voor lease als het gaat om nieuwe investeringen. De leasemarkt van vrachtwagens, machines, grondverzet- en bouwmaterieel, drukpersen en kopieerapparaten is vorig jaar met 21 procent gestegen. De ICT-markt steeg zelfs met 56 procent.

Lees meer